FAQ – Spørgsmål og svar

Vi modtager mange forskellige henvendelser i forhold til vores ydelser, processer og andre andre relevante emner. Vi har forsøgt at samle en del af de mest almindelige spørgsmål her på denne side med spørgsmål og svar, så du forhåbentligt kan få svar på dine spørgsmål.

Finder du ikke svar på dit spørgsmål her i vores FAQ, er du meget velkommen til at kontakte os.

Generelt

Kan jeg indgå et samarbejde med Secher Communication?

Ja, hvis du kan bidrage med spændende kompetencer eller interessante opgaver, er vi altid interesserede i at tage en snak om et eventuelt samarbejde. Det gør ingen forskel, om du arbejder freelance eller er en del af et større bureau.

 

Er der garanti for tekster i høj kvalitet?

Ja, hos Secher Communication garanterer vi altid høj kvalitet i alle vores tekster. Kvalitetssikring af vores tekster er en vigtig del af arbejdsprocessen i forbindelse med tekstforfatning, oversættelse og søgeoptimering af tekster. Vi bruger desuden også flere professionelle onlineværktøjer og anerkendt oversættelsessoftware, der er med til at skabe et solidt grundlag for at levere den bedste kvalitet.

 

Kan jeg også få design og opsætning af en hjemmeside – og ikke kun hjemmesidetekst?

Ja, vi har flere samarbejdspartnere med mange års erfaring inden for både webdesign og udvikling af hjemmesider og webshops. Derfor kan du sagtens få en skræddersyet løsning, der inkluderer mere end bare søgeoptimerede tekster.

Tekstforfatning

Hvad er en tekstforfatter?

En tekstforfatter er en person, der arbejder professionelt med tekster. Det kan være i form af rådgivning og vejledning om struktur, stil og indhold i tekster, eller konkret arbejde med at skrive tekster. Tekstforfattere er typisk uddannet inden for kommunikation og journalistik, men det er ikke noget krav.

 

Hvad laver en tekstforfatter?

En tekstforfatter arbejder med rådgivning eller skrivning af tekster til mange forskellige formål. En tekstforfatters opgaver kan f.eks. bestå af at skrive tekster til hjemmesider, tryksager og nyhedsbreve. Nogle tekstforfattere arbejder kun med tekster til fysiske slutprodukter, mens andre kun fokuserer på tekster, der bruges online, f.eks. søgeoptimerede tekster til webbutikker, nyhedsbreve og online annoncering.

 

Hvad koster en tekstforfatter?

Prisen på en tekstforfatter afhænger af mange ting, som erfaring, kerneområde, opgavetype og opgavens omfang. Ønsker man en billig tekstforfatter, hvilket ofte kan være en studerende eller en person med begrænset erfaring, risikerer man også, at kvaliteten ikke er særlig høj. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og det gælder også i forhold til prisen på tekstforfatning.

Oversættelse

Hvad koster en oversættelse?

Priser på oversættelse varierer meget, da der er mange ting, der har indflydelse på den samlede pris på oversættelse, f.eks.:
– samlet antal ord
– emne
– direkte oversættelse eller tilpasning ift. kultur og målgruppe
– sværhedsgrad (hverdagssprog vs. fagspecifikt indhold)
– om research er nødvendigt og i hvor høj grad

 

Hvad koster oversættelse pr. ord?

Priser på oversættelse per ord varierer meget i forhold til opgavens omfang, type af indhold, om der kræves lidt eller meget research i forbindelse med oversættelsen, om det er en direkte oversættelse eller en tilpasning i forhold til målgruppe samt mange andre variabler.

 

Hvordan oversætter man en hjemmeside?

Processen med oversættelse af en hjemmeside varierer meget fra side til side, men kræver altid, at man tager højde for målgruppen og målsproget, f.eks. i forhold til kulturelle og sproglige forskelle. Derudover skal man også tage højde for optimering af søgeord og sprog, så hjemmesiden bliver mere synlig, uden at det går ud over den indholdsmæssige kvalitet.

Korrektur

Hvad er korrekturlæsning?

Korrekturlæsning handler om at gennemlæse tekster og rette forskellige typer af fejl, så teksterne fremstår 100 % korrekte. Nogle af de mest almindelige fejl, der findes i forbindelse med korrektur, er tastefejl, stavefejl, grammatiske fejl og tegnsætningsfejl. En korrekturlæser har erfaring med både at identificere disse fejl og rette dem, så teksterne herefter er helt fejlfri.

 

Hvorfor er korrekturlæsning nødvendigt?

Korrekturlæsning er en vigtig del i enhver kommunikationsproces. Stavefejl, grammatikfejl og dårlige formuleringer kan nemlig påvirke virksomheder negativt, da de risikerer, at deres målgrupper får en dårlig opfattelse af dem og ser dem som mere uprofessionelle og utroværdige.

Med professionel korrekturlæsning kan virksomheder undgå, at deres tekster indeholder fejl eller dårlige formuleringer og dermed skabe et mere professionelt og troværdigt billede over for virksomhedens målgruppe.

Søgeoptimering (SEO)

Hvad er SEO?

SEO står for ’search engine optimisation’ (søgemaskineoptimering) og handler om at optimere indholdet på en hjemmeside til søgemaskiner, som Google og Bing. Formålet er at optimere hjemmesidens tekster, billeder, struktur, hastighed og meget andet, så hjemmesiden rangerer højest muligt i søgeresultater, når brugere foretager søgninger, der er relevante for hjemmesidens indhold.

 

Hvad er SEO-tekster?

SEO-tekster kaldes også for søgeoptimerede tekster eller søgemaskineoptimerede tekster. Formålet med SEO-tekster er at forbedre hjemmesiders rangeringer i søgemaskineresultater hos f.eks. Google og Bing. SEO-tekster inkluderer nøje udvalgte søgeord i hjemmesideteksterne, der er relevante i forhold til hjemmesidens målgruppe, og i forhold til antallet af søgninger på disse ord i søgemaskiner.

 

Hvordan skriver man SEO-tekster?

For at skrive SEO-tekster skal du kende til søgeordsanalyse og være god til at skrive velformuleret indhold, der appellerer til både mennesker og søgemaskiner. Begge dele er nemlig vigtige for at få størst udbytte af dine søgeoptimerede tekster. Er det at skrive SEO-tekster ikke din stærke side, kan det være en god idé at få en professionel tekstforfatter med forstand på søgeoptimering til at skrive SEO-tekster for dig.

Freelance

Hvad er en freelancer?

En freelancer er en person, der udfører arbejde som et selvstændigt individ, typisk på kontrakt- eller opgavebasis, og ikke er ansat hos en virksomhed. Freelancere kan typisk vælge deres egen form for freelancearbejde og dermed også frit vælge deres kunder, opgavetyper, arbejdstider og arbejdsplads.

 

Hvordan bliver man freelancer?

For at blive freelancer skal du vælge et område, du har interesse for og er god til. Derefter skal du finde kunder og freelanceopgaver, f.eks. via dit netværk eller online. Du kan sagtens være ansat i en virksomhed og samtidig udføre freelanceopgaver, som en bibeskæftigelse eller for at finde ud af, om du skal arbejde freelance på fuld tid.

 

Hvad laver en freelancer?

En freelancer kan f.eks. arbejde som freelanceoversætter eller freelancetekstforfatter eller arbejde med it-udvikling eller grafisk design. Der findes mange forskellige typer af freelanceopgaver, da mange virksomheder kun har brug for hjælp i en kort periode eller til et enkelt projekt.

Et udvalg af kunder vi har hjulpet

Ønsker du professionel hjælp til dine tekster?